آمیخته سانن*مهابادی
خاستگاه این نژاد کوههای زاگرس مرکزی است و در گذشته ایل بختیاری آن را پرورش میداده ولی امروزه در استانهای چهارمحال و بختیاری، خوزستان(ییلاق و قشلاق ایل بختیاری) بخشهایی از فارس، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد و دیگر استانهای هممرز پراکنده است. این نژاد از نژادهای برتر ایرانی است و از اینرو، به گستردگی در آمیختهگری با دیگر نژادها بکار میرود. از ویژگیهای این نژاد وزن بلوغ بسیار بالا، دنبه بسیار بزرگ و آویزان است، رنگ سفید در آن دارای بیشترین فراوانی است. این نژاد به بختیاری نیز شهرت دارد.
قوچ 3 ساله لری بختیاری
این دام یک نژاد گرمسیری و بومی مناطق شرقی پاکستان می باشد از انجا که دامهای مناطق گرمسیری برای سازگاری با شرایط گرم چربی کمتری زیر پوست ذخیره می نمایند و همچنین با نوجه به میزان تولید شیر قابل توجه و جثه نسبتا بزرگ این نژاد، از آن در طرح ملی تولید ترکیب ژنتیکی گوسفند چندقلو زا و بی(کم) دنبه و در ایجاد خط پدری استفاده شده است.
خاستگاه نژاد رومانف دره ولگا[1] در شمال شرقی روسیه است. نام این نژاد برگرفته از خانواده شاهنشاهی کهن روسیه است. این نژاد نخستین بار در قرن هجدهم مورد توجه قرار گرفت و پس از آن در آلمان و فرانسه اهمیت یافت. گوسفند رومانف در اصل یک نژاد پوستی بوده و در زمره گوسفندان بدون دنبه و اندازه بدن در آن متوسط میباشد، میانگین وزن بلوغ در میش بین 45 تا 65 کیلوگرم و در قوچ بین 65 تا 80 کیلوگرم است. سر کوچک و در قوچ پیشانی تا اندازهای قوس دار است. همچنین قوچها در اطراف گردن و پایین سینه دارای یالی از پشم سیاه و سفید میباشند.
قوچ نژاد رومانف
بر خلاف دیگر نژادها که در هر زایش یک یا دو بره میزایند، این نژاد در حالت عادی گرایش به چندقلوزایی داشته و در هر زایش بین 2 تا 5 و به صورت میانگین 4/2 بره به ازای هر زایش دارد. میزان بره زایی در جمعیتهای اصلاح شده این نژاد به طور میانگین بیش از 3 بره در هر زایش می باشد. البته رکورد نه بره در یک زایش نیز برای این نژاد ثبت شده است و همچنین برای یک میش در 12 زایش تا 64 بره گزارش شده است.
رومانف نژادی پیشرس میباشد بدین معنی که بلوغ جنسی در آن بسیار زود بوجود میآید. نژاد رومانف دارای فصل تولید مثلی بسیار طولانی است و در مجموع میشهای این نژاد دوره anoestrousندارند و دوره بازگشت فحلی در آن 30 تا 40 روز پس از زایش است و از آنجا که دوره آبستی در میشهای رومانف چند روز کمتر از بسیاری از نژادهای دیگر است، بنابراین همه این دلایل این امکان را فراهم میآورد تا بتوان گله را به گونهای مدیریت کرد تا دو بار زایش در هر سال داشته باشد.
رنگ بره های رومانف در زمان بدنیا آمدن سیاه است و کم کم به خاکستری تبدیل میشود که از این دید شبیه به نژادهای کبود و قره گل و شال میباشد. پشم این نژاد از نوع ضخیم است.
با تئجه به ویژگیهای گفته شده برای این نژاد، از آن بطور گسترده در آمیخته گری ئ سنتز نژاد استفاده می شود.
شرکت دانشگاهی و دانش بنیان توسعه کشت و دام نواندیش البرز اسپرمهای وارداتی با بهترین کیفیت ژنتیکی مربوط به شرکت OC Flock کانادا را در اختیار دامداران و متخصصات قرار می دهد.
شرکت دانشگاهی و دانش بنیان توسعه کشت و دام نواندیش البرز(تکدانا) با همکاری گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور از سال 1389 اقدام به ایجاد گله هسته اصلاح نژادی بز بومی شیری نموده اند.
در این راستا از سال 1389 تا کنون ضمن آمیزش کنترل شده در گله، اقدام به رکوردگیری برای میزان تولید شیر (به صورت هفتگی)، طول دوره شیردهی و ثبت وزن ولد و وزن از شیرگیری و .... شده است که این صفات مبنای انتخاب دامها و طراحی برنامه آمیزش در گله می باشد
با توجه به موفقیتهای بدست آمده طی این چند سال و در راستای گسترش مواد ژنتیکی مناسب در بین گله های کشور اسپرم و بز نر به منظور توزیع در گله های بز بومی فرآهم می.باشد. لازم به ذکر است میانگین تولید آنها بیش از دو لیتر در روز و به مدت 250 روز می باشد.
کلیه حقوق این سایت محفوظ است. طراحی سایت؛ سئو و بهینه سازی توسط: آرمان وب